Pozovi Isusa da stiša oluje u tvome životu!

by Matea Kovačević

Žaleći se na njih nećeš ništa promijeniti. Zatvarajući se u svoj mali svijet nećeš pronaći rješenje za probleme koji su napunili tvoj život. Strah i sumnja koji su se uvukli u tvoje kosti ne mogu nestati ako ne pozoveš Isusa u svoj život i zatražiš od njega pomoć. Ne možeš vidjeti svoje bolje sutra ako Isus nije prisutan u tvome danas, u tvom sadašnjom trenutku.

Pozovi Isusa da stiša oluje u tvom životu, pozovi ga da ti da mudrosti razriješiti dvojbe u koje si upao. Povratit ćeš svoju snagu ako svu svoju slabost prepustiš njemu. Isus dolazi da ti kaže da si jedinstven i da naučiš držati glavu gore, te da će ti dati snagu za novi život, ali prvo moraš imati hrabrosti obračunati sa grijesima svoje prošlosti, sa svojim negativnim navikama, sa pogrešnim uvjerenjima, sa svim onim što te vuče na dno.

Moraš pustiti taj uteg za kojeg si se uhvatio, uteg svojih sumnji i strahova, uteg  nepovjerenja, uteg lažnih obzira. Moraš se osloboditi lanaca svojih izgovora, potrebe da kontroliraš sve svari, moraš se osloboditi lanaca svoga ega i potrebe da si uvijek u pravu. Osloboditi se etiketiranja drugih ljudi, pravljenja da si savršen, glume da je u tvom životu sve sjajno, otpora promjeni i prepustiti se u njegove ruke.

Pozovi Isusa da stiša oluje u tvom životu i shvati kako te oluje nisu tu bile bez razloga. Sve one imaju svoj smisao kojega možda još ne možeš vidjeti ali će ti jednoga dana biti jasan. Bile su da prodube tvoju snagu i ojačaju tvoju vjeru, da pokažu tvoje pouzdanje u njega i da shvatiš da si na ranama koje si s njima zadobio postao zrelija i odgovornija osoba koja više cijeni život. S olujama u svom životu postao si bolji čovjek.

Preporučeno