Nagrada studentskog kapelana– dobitnici

by admin

Studentski kapelan Sveučilišta J. J. Strossmayera u Osijeku, p. Arkadiusz Krasicki, CSSp, u suradnji s udrugom DUHOS, treći put dodjeljuje jedinstvenu „Nagradu studentskog kapelana za humanitarno i etično ponašanje studenata, djelatnika i organizacija Sveučilišta J. J. Strossmayera u Osijeku“. Natječaj je bio otvoren od Uskrsnog ponedjeljka do svetkovine Duhova (6.4.-24.5.2015.)

Tom nagradom želi se nagraditi trud i angažman pojedinaca i organizacija koje svojim predanim radom doprinose stvaranju pozitivnog okruženja i boljitka Sveučilišta i šire zajednice. Želi se iskazati važnost humanitarnog i etičnog ponašanja u društvu, te doprinijeti stvaranju socijalnog povjerenja nagrađujući pojedince i udruge čije djelovanje predstavlja poželjan oblik ponašanja. Prilika je to da se na jedinstven način pokaže zahvalnost i divljenje osobama i organizacijama koje se nesebično zalažu za humane vrijednosti u društvu.

Od primljene četiri nominacije, sve četiri zadovoljile su minimalno jedan od kriterija (navedeno pod Kriteriji u tekstu natječaja objavljenom na portalu DUHOS, te mrežnim stranicama sastavnica Sveučilišta) u razdoblju od siječnja 2014. zaključno s veljačom 2015., te nisu bile podnesene osobno.

Odlučeno je da će se priznanja studentskog kapelana dodijeliti sljedećim nominiranim osobama:

  • dr. sc. Sanji Nikčević (UAOS), za promicanje sinteze vjere, znanosti i umjetnosti umjetničkim i profesionalnim radom;
  • Jasni Kraljičak (PFOS), za angažman u humanitarnim aktivnostima, kao i za organizaciju istih, te pomoć pri radu karitativne sekcije Udruge Duhos;
  • Udruzi studenata Građevinskog fakulteta Osijek, za humanitarni rad i volontiranje u više akcija.

Prva nagrada za humanitarno i etično ponašanje studenata, djelatnika i organizacija Sveučilišta J. J. Strossmayera u Osijeku u razdoblju od siječnja 2014. zaključno s veljačom 2015. dodjeljuje se:

  • Ivi Šimunović, studentici Pravnog fakulteta, za angažman u brojnim humanitarnim aktivnostima Pastorala studenata osječkog Sveučilišta.

Priznanja i prva nagrada dodijelit će se nakon studentskog klanjanja koje počinje u 20 sati, u utorak 9.6.2015. godine u Župi sv. Ćirila i Metoda u Osijeku (Divaltova).

DUHOS i studentski kapelan

Arkadiusz Krasicki, CSSp

Preporučeno

Leave a Comment