Plava crta
Utorak, 2.12.2014.

Facebook Facebook

Share
Like

Došašće nas priprema za ponovni Dolazak Isusa Krista u slavi. On će doći suditi zemlji na temelju prava ljubavi i milosrđa. Čini se da je njegov dolazak još jako daleko. Nitko ne zna ni vrijeme ni mjesto gdje će Isus doći.

Teško je zamisliti onaj dan kada Gospodin treba opet  doći. Čovjek se boji kad čuje Isusov govor (21,25-26) o strahotama koje bi se imale zbiti prije njegova dolaska. Nekako smo više naklonjeni pripremi za Božić nego za ponovni Isusov dolazak. Čeznemo za osjećajem iz djetinjstva, za ugođajem koji njegujemo u svojoj pameti. Želimo izbjeći ono što je zahtjevno.

Božić se ipak povezuje s ljepotom i nježnošću, a ponovni Isusov dolazak više sa strahom i odgovornošću za svoj i tuđe živote. Upravo došašće poziva svakoga da stane u istini pred Gospodinom i da svatko shvati da je njegov ponovni dolazak doista susret s Ljubavlju.

p. A. Krasicki, CSSp, iz knjige „U očekivanju dolaska“

Utorak, 2.12.2014.
Facebook Facebook
Share
Like

Povezani članci

Plava crta
28
kol
2019

Spreman za ljubav

Tvoj brak ili veza trebao bi biti preslika Božje ljubavi prema tebi koja je žrtvovana za tebe na križu.

Plava crta
25
kol
2019

Ljubav – mora biti!

Četvrti je dio Beethovenova Gudačkoga kvarteta br. 16 nazvan „Teška odluka“, čija je bit pitanje…

Plava crta
20
kol
2019

Brak kao poziv na sreću

„Zakon ljubavi nije zapovijed nego poziv na sreću.“ Hermann Hesse Nedavno sam bila u prilici…

Plava crta
30
srp
2019

Nemam vremena

Tisuće su ljudi nezadovoljni; stalno se opravdavaju manjkom vremena za molitvu, za svoju obitelj, za brigu i pomoć bolesnima.

Plava crta

Odgovori

DUHOVNOST OSJEČKIH STUDENATA
crta
Misija DUHOS-a je unošenje oduševljenja zdrave kršćanske duhovnosti na Sveučilište J.J. Strossmayera, promičiću vjeru i znanje kao dvije komplementarne dimezije, te duhovnost u svim aspektima suvremenog studentskog i svakodnevnog života.