Marija nije povjerovala maloj laži (Mt 18, 1-5. 10. 12-14)

by abuzgo

Tu gdje je Marija tu silazi Duh Sveti. Ona mu daje svu svoju slobodu. On djeluje po njoj. Ona je pneumatofora. Ako si s njom Duh Sveti silazi na tebe, to se događa svakoga dana.
Svi naši problemi i sve loše što nam događa počeli su zbog jedne male laži. Mi smo toj laži povjerovali. Bog je u edenskom vrtu Adamu i Evi rekao: sve je vaše i sve pripada vama osim jednog drveta. Ali, došla je zmija – Đavao, slagao je jer je rekao: je li vam Bog zabranio jesti sa svog drveća? On je preokrenuo Božji naum malom sitnom laži. Citirao je Boga naopako. Eva se izgubila i izrekla je opet malu laž. Na početku je rekla Ne, ali kasnije je nadodala: čak je rekao da ne smijemo dotaknuti drveta. I tako je krenula spirala laži. Vrtlog laži traje sve do danas. Koja je to laž? Da ne vrijedi pouzdati se u Boga i da je On naš najveći neprijatelj koji sve brani i koji nam želi sve oduzeti. Đavao govori: Bog vam želi sve oduzeti. Doduše, dao vam je raj, ali vi ovdje ništa ne možete. Sve te laži traju do danas – Bog sve oduzima, kažnjava, on je za sve kriv.
Sami pogledajte, kada se događa neka bol, neka nesreća, koja se misao pojavljuje u tvojoj glavi? Zašto mi to Bog radi? Ali to je laž, jer to Bog ne radi. Zašto mi On šalje takve situacije? Ali On to ne šalje. Zli nam to radi. Đavao je otac svih laži. Obmanjuje nas i kaže: možda je Bog tvoj neprijatelj – aj dobro ti to ispitaj! I tako počinje vrtlog u našoj glavi.
Marija je žena koja nikada nije povjerovala u sotonsku laž. A mogla je povjerovati. Bog joj daje muža koji joj i nije muž u našem shvaćanju. Mnoge bi rekle: o ja nesretna… Trebala je imati sretan život, ali joj je Bog oduzeo i to! Kakve li su se misli mogle pojaviti u njezinoj glavi? Možda to da je Bog ne voli i da je lagao, jer stalno je trpjela. Na kraju krajeva dobila je sina. Ali taj sin opet nije njen sin jer je Sin Božji. I tu bi trebalo biti sve savršeno, ali..? Pogledajte sami u svim sinoptičkim evanđeljima kako se Isus obraća svojoj majci…. Sve je počelo sa dvanaest godina -takav mali Isus kad se izgubio, umjesto da se ispriča majci, govori joj: Što se čudiš, zar nisi znala gdje trebam biti? Onda kasnije u Kani Galilejskoj, dok su bili u svatovima, Isus svojoj mami kaže: Ženo. Onda dobacuje: a briga me. Ili onaj trenutak kada je naučavao, a Marija poručuje po drugima da je stigla. Isus govori: ali to nije moja mama. Koja majka bi htjela čuti takve riječi? Pogledajte što Isus govori svojoj majci kada umire na križu: mama sad ne ja nego moj prijatelj će biti tvoj sin, a po njemu svi ljudi. Shvaćate li to? Koja bi majka htjela čuti takve riječi.
Ajme ovo je jako teško živjeti. Što se moglo pojaviti u njezinoj glavi? Je li uistinu Bog moj otac ili neprijatelj? Možda mene moj sin ne voli? Je li to Sin Božji? Veličina Marije i njezina svetost je u tome što nikada nije povjerovala laži! Ona se bez prestanka pouzdavala u Boga bez obzira na najteže situacije. Bez obzira na smrt svoga sina ona se stalno pouzdavala u Boga.
Ukoliko se potpuno pouzdamo u Boga On će činiti po nama čudesa. Bog je tako volio Mariju da nije mogao dočekati da ona umre i još prije njezine starosti i smrti uzima je na nebo. Bog još nije imao nekoga takovog tko bi mu ufao bez ograničenja i zato je uzima k sebi na nebo s dušom i tijelom.
Svatko tko ufa Bogu poput Marije i koji ne sluša đavolskih laži i obmana bit će uzet na nebo. Svatko ima šansu. Bog neće moći dočekati da mu dođeš na nebo.
Pitaj se imaš li takve trenutke kada Boga optužuješ, osobito tada kada ti je najteže? Upravo tako djeluje u nama zli duh. Ako ne povjeruješ laži raj će se brzo vratiti. Molimo danas Mariju da ne vjerujemo laži. Ako ti je teško vjerovati da Bog nije na tvojoj strani moli Mariju da ti pomogne jer je ona uzeta na nebo i majka je Crkve.

Preporučeno