Započela studentska klanjanja

by admin

U punoj Crkvi osječke Župe sv. Ćirila i Metoda u utorak, 17.9.2013. započela su studentska klanjanja u ak. godini 2013./2014. Susret je vodio sveučilišni kapelan p. Arkadiusz Krasicki, CSSp.

Duhovni nagovor započeo je vjeronaukom, u kojem je studentima i ostalim okupljenima govorio o važnosti discipline u duhovnom životu, ustrajnosti u molitvi i uklapanju duhovnog života u studentski i mladenački način življenja.

Susret se nastavio izlaganjem Presvetog oltarskog sakramenta, živog Isusa prisutnog u hostiji. Molitvu je predvodio p. Arek, a glazbeno slavlje je animirao DUHOS band i Zajednica Svete Obitelji. Nakon završnog blagoslova Presvetim, koordinator DUHOS-a Marko Šteko pozvao je sve studente i mlade da se uključe u djelovanje DUHOS-a i Zajednice Svete Obitelji, pozvavši ih na angažman u timove koji se se formirali u zajednici i udruzi DUHOS.

Kristina Bakula govorila je o pravnom timu, Ilija Iličić o timu za vanjske odnose i suradnju, Matej Galić o slavljeničkom timu, Josip Knez predstavio je karitativni tim, Sanja Martinović govorila je o portalu, Duhos Facebook-u i novinarskom timu. Zahvalivši se svima, Marko je studente pozvao i u fotografski tim te tim poslužitelja. Ovako formirani, studenti će moći bolje obavljati svoje služenje zajednici i pomagati u organiziranju događanja za studente i mlade osječkog Sveučilišta.

Pater Arek na raspolaganje se stavio studentima za molitvu, blagoslov i sakrament ispovijedi, najavivši i ostale duhovne susrete koji će se događati, a na koje su svi pozvani. Prvenstveno su to klanjanja utorkom (od 20 sati), te molitva četvrtkom (od 20 sati, novi studentski dom). Svete Mise za studente održavaju se nedjeljom u osječkoj konkatedrali od 11.30h, a kada započne ak. godina pater Arek će studentima biti na raspolaganju u svojim uredima.

S.M./foto: DUHOS arhiv

Preporučeno

Leave a Comment