Hvala mama, hvala tata!

by admin

Kao i svakog utorka u mjesecu, tako i ovog,  18. veljače u župi sv. Ćirila i Metoda, poznatije kao Divaltova 71, održat će se klanjanje pred presvetim oltarskim Sakramentom, a prije toga pater Arek imat će vjeronauk. Tema će biti 4. Božja zapovijed, nimalo manje vrijedna  od ostalih.

 Poštuj oca i majku da dugo živiš i dobro ti bude na zemlji.

Većina nas u današnjem svijetu ne prepoznaje vrijednosti darova koje ima. Jedan od najvećih, po mom  je mišljenju OBITELJ. Kako što su tvoji roditelji tebi dar, tako si i ti njima dar. Jer da nisi, misliš li da bi bio sad gdje jesi? Poštuješ li ti svoje roditelje? Znaš li uopće što znači riječ „poštivanje“ ? Kako se ponašaš prema onima koji su te donijeli na ovaj svijet?

Tko časti oca svojeg, dugo živi;    

tko čini radost majci svojoj sluša Gospoda. Sir 3, 6

Nismo ni svjesni koje bogatstvo imamo uz sebe, a mi to ne znamo cijeniti i ljubiti.  Zato dođi i zahvali Gospodinu što ti je dao roditelje, jer mnogi bi sve dali da samo još jednom mogu zagrliti svoje. O svom dolasku nemoj previše razmišljati! Dođi, prepusti se i otvori Mu svoje srce.

Ako ne znaš koga bi poveo sa sobom, a neugodno ti je doći sam,  slobodno mi se javi. Rado ću te povesti kod svog najboljeg Prijatelja.

Andrea Rezo

Preporučeno

Leave a Comment