Ispovijed za studente

by admin

U utorak, 15. travnja u osječkoj konkatedrali održana je velika sveta ispovijed gdje je bilo okupljeno 600 studenata i mladih, za koje je i bila organizirana u posljednjim danima pred najveći kršćanski blagdan – Uskrs. Mladima je na raspolaganju bilo više od 10 svećenika, a
prije nego su pristupili samom sakramentu, studenski kapelan, pater Arek, CSSp, naglasio je važnost valjane svete ispovijedi kojoj prethodi priprema kroz ispit savjesti uz iskreno pokajanje za grijehe –  na taj način sakrament pomirenja postaje izvor Božje ljubavi i milosti.

O značenju sakramenta svete ispovijedi nešto su rekli i sami studenti.
Tako je Ilija (22) naglasio da je uskrsna sveta ispovijed važna jer je i priprema za najveći kršćanski blagdan te nam ona omogućuje da „potpuno novi priđemo uskrslom Kristu i zato je blago katoličke Crkve.“ Ilija je dalje istaknuo da se pripremao više dana i pritom promatrao svoj odnos prema Bogu i pobožnosti, obitelji, fakultetu i djevojci te na taj način učinio ispit savjesti.
Valentina (19)  svjedoči da se također drugačije i dulje nego obično pripremala za ispovijed: „Uskrsna sveta ispovijed je nešto posebno za mene. Pripremala sam se duže nego obično jer se želim čistog srca pripremati za Isusovo uskrsnuće tj. spomen otkupljenja mojih grijeha. Čista srca želim biti s Isusom na posljednjoj večeri, poput Ivana apostola ostati s Njim i kad  je najteže, te na kraju na dan Njegova uskrsnuća.“

Konačno, sveta je ispovijed sakrament koji nas vraća u zajedništvo s Bogom koje se, nakon što smo ga grijehom izgubili, može vratiti samo po milosti Boga, koji je bogat milosrđem i brižljiv za spas ljudi. Treba se  moliti za taj dragocjeni dar sebi i drugima. (usp. KKC 1489)
Ako se još niste odvažili, donesite još danas odluku i dočekajte Uskrs pripravni – čista srca u ljubavi i zajedništvu s Bogom i bližnjima.

M. Ivkić|duhos.com

Preporučeno

Leave a Comment