Sastanak volontera udruge Duhos

by admin

Dana 19. veljače u prostorijama novog studentskog doma održan je sastanak karitativno – volonterskog tima DUHOS-a.

Sastanak je započeo zajedničkom pjesmom i molitvom našem Gospodinu da nas vodi i nadahnjuje kako na sastanku, tako i u samom djelovanju tima u budućnosti. Na ovom susretu sudjelovalo je rekordan broj volontera, njih čak 31. Ali to nije sve! Volonterski tim inače broji 40-ak članova, a ta se brojka svakim danom povećava! Sve više mladih pronalazi svoju radost i ispunjenje u pomaganju onim najslabijima i najpotrebnijima.

Voditeljica tima, Iva Šimunović, zahvalila se svim članovima na sudjelovanju u dosadašnjim akcijama i požrtvovnosti djevojaka koje su uvijek spremne pomoći drugima. Također je iznijela svoje ideje koje bi se trebale provesti u skorije vrijeme te potakla sve one koje imaju bilo kakvu akciju ili ideju da se ohrabre i podijele to s nama kako bi se Gospodin mogao proslaviti u nadolazećim projektima.  Na Ivin poticaj mnoge su se djevojke ohrabrile i iznijele odlične ideje  kojima ćete i sami moći svjedočiti u skorije vrijeme.

Sastanku je nazočila i gospođa Ana Penić koja je naš tim dodatno obogatila svojim idejama, savjetima i dugogodišnjim iskustvom u radu s mladima koji žive na rubovima. To je sve rezultiralo prekrasnim projektima o kojima ćete imati priliku pročitati na našem portalu.

U ovaj tim dobrodošli su svi mladi koji bi svoje poslanje mogli pronaći u volontiranju.  Ukratko, projekti koji su u tijeku su posjeti staračkom domu i uskoro se kreće s volontiranjem u udruzi ‘Novi dan’ tj. radom s djecom s posebnim potrebama. Ovim putem pozivam sve one koji bi se voljeli pridružiti ovome timu da kontaktiraju voditeljicu tima Ivu Šimunović koja će vas rado informirati o aktivnostima.

Ako do sada niste zamijetili, moram vam obratiti pozornost na to da se u članku spominju uglavnom  djevojke. Razlog tome je što ovaj tim ima samo jednog muškog člana, Matu, koji poziva sve, a ponajviše dečke da se priključe timu. Napominje da smo svi od Gospodina pozvani pomagati i donositi radost i ljubav u živote drugih ljudi te da uistinu naše malo njima znači mnogo. Kaže da je žetve puno, a radnika malo i da stoga nemamo što čekati. Dođite i vidite!

„U ovom životu mi ne možemo činite velike stvari. Možemo samo činiti male stvari sa velikom ljubavlju“ – Majka Tereza

Pridružite nam se i učinite svijet ljepšim mjestom!

Katarina Kljajić

Preporučeno

Leave a Comment