Duhovsko bdijenje

by admin

U predvečerje, uoči blagdana Duhova, u osječkoj Župi sv. Ćirila i Metoda, 23.5.2014., održano je Duhovsko bdijenje za studente Sveučilišta J. J. Strossmayera, ali posjećeno i brojnim župljanima. Voditelj susreta bio je sveučilišni kapelan p. Arkadiusz Krasicki, CSSp.

Pater Arek u bdijenje je uveo studente katehezom, govoreći o Sili odozgor, o Sili Duha Svetoga, a zatim je održana sveta Misa, te klanjanje pred Presvetim. Pater je govorio kako je Duh Sveti dar cijeloj Crkvi, te da ima neopisivu moć kojom nas izdiže iznad svake bolesti, svake teške životne situacije. „A kada dođe Branitelj koga ću vam poslati od Oca – Duh Istine koji od Oca izlazi – on će svjedočiti za mene. I vi ćete svjedočiti jer ste od početka sa mnom (Iv 15, 26-27). “Svi smo pozvani na zajedništvo, na život s Bogom, dopustiti Duhu da djeluje u nama,” rekao je pater. „Srce koje je ispunjeno Duhom Svetim ne može dočekati da se susretne s Bogom, jer tamo gdje je Duh Sveti uvijek se događaju čudesa. I kada je najgore i ne ispunjavaju se naše molbe, Duh Sveti potiče srce na nadu koja kaže – On zna zašto je to tako, jer te On vodi bez obzira na to kako se osjećaš. Ako toga nema, to znači da premalo surađujemo s Duhom Svetim.“

Pozvao je mlade da provjere svoje srce, ima li u njemu plodova Duha: ljubavi, radosti, mira, velikodušnosti, uslužnosti, dobrote, vjernosti, blagosti, uzdržljivosti, te da prepuste i one najmračnije kutove svoga srca Gospodinu kako bi ih on osvijetlio i ispunio ljubavlju i mirom po Duhu Svetome.

Susret je divno animirao glazbom DUHOS band koji redovito animira i prati studentska klanjanja i molitvene susrete. Večer je zaokružena ugodnim druženjem u društvenim prostorijama crkve.

K.R.|duhos.com

Preporučeno

Leave a Comment