Volonteri Duhos-a: Postani i ti misionar milosrđa

by admin

Skupina volontera predvođena sveučilišnim kapelanom paterom Arkadiuszom Krasickim, CSSp 30. rujna 2015. susretom je obilježila početak nove ak. godine.

Grupa volontera činit će važnu kariku u djelovanju Duhos-a u predstojećoj akademskoj i pastoralnoj godini. Sastanak je započeo i završio molitvom kako bi Bog vodio volontere i cjelokupni pastoral studenata kroz daljnji rad tijekom godine. Ova godina je posebno važna za skupinu volontera jer je Papa Franjo baš ovu godinu proglasio Svetom godinom milosrđa, koja službeno započinje svetkovinom Bezgrešnog začeća, 8. prosinca 2015. te traje do 20. studenoga 2016. tj. do svetkovine Krista Kralja.

 Naglasak sastanka je bio na planovima djelovanja skupine volontera,  te su iznesene sljedeće ideje:

– izrada i podjela krunica, koje će se dijeliti uz prikupljanje dobrovoljnih priloga za nabavku materijala za druge projekte,

– posjete umirovljeničkim domovima, domu za nezbrinutu djecu, domu za psihički bolesne odrasle osobe,

– izrada krpenih klecala,

– prikupljanje odjeće i obuće za potrebite,

– posjet školama na sat vjeronauka kako bi učenike upoznali s radom Duhos-a,

– posjet bolesnicima  KBC Osijek.

Ukoliko i vi želite biti misionari milosrđa i Božje ljubavi, te saznati više o predstojećim aktivnostima ili iznijeti svoje ideje, pridružite se volonterima Duhos-a srijedom u 20 sati na sastanku u Novom studentskom domu na prvom katu.

„Volonteri nisu plaćeni, ne zato što su bezvrijedni, već zato što su neprocjenjivi.“

Preporučeno

Leave a Comment