Doček Nove godine

by abuzgo

U ponedjeljak navečer 31.12.2018., u organizaciji studentske udruge DUHOS, mladi su se već tradicionalno okupili kako bi skupa dočekali Novu godinu u župi sv. Ćirila i Metoda u Osijeku. Započelo se upoznavanjem kako bi se svi što više zbližili te radionicom na kojoj se na šaljiv i zanimljiv način razmišljalo o putu svetosti po uzoru na don Bosca. Potom je uslijedila sveta misa i klanjanje koje je predvodio prethodni studentski kapelan p. Arkadiusz Krasicki CSSp, a koncelebrirao je vlč. Mario Žigman, sadašnji studentski kapelan.
Pater Arek u svojoj je propovijedi iznijeo primjer Mojsija koji čije je lice, nakon susreta s Gospodinom Šatoru sastanka, bilo promijenjeno. Gospodinov je to poziv svima da i naredne godine zaranjaju u iskustvo susreta s njim iskorištavajući sva zajednička okupljanja i prilike. Ponajprije to treba biti susret s Gospodinom kroz osobnu molitvu po kojoj ćemo se približavati Bogu, naša će lica biti promijenjena, sjajit ćemo radošću i ljudi će to prepoznati. Također imat ćemo snage boriti se sa svojim grijesima i zlom uništavajući barem i mali problem koji može prerasti u nešto puno veće ako tome ne pristupimo ispravno. Krešimir Iljazović posvjedočio je o svom pozivu k svećeništvu dok je Zvonimir Žulj iznio svoja iskustva prolazeći duhovni program „Exitus“.
Po završetku svete mise uslijedilo je klanjanje pred Presvetim kojim smo ušli u Novu godinu moleći Gospodina da se proslavlja po svima nama, svemu što činimo i što ćemo činiti. Nakon čestitanja nastavljeno je druženje u župnoj dvorani.
A. Buzgo

Preporučeno