Plava crta
Četvrtak, 3.01.2019.

Facebook Facebook

Share
Like

U ponedjeljak navečer 31.12.2018., u organizaciji studentske udruge DUHOS, mladi su se već tradicionalno okupili kako bi skupa dočekali Novu godinu u župi sv. Ćirila i Metoda u Osijeku. Započelo se upoznavanjem kako bi se svi što više zbližili te radionicom na kojoj se na šaljiv i zanimljiv način razmišljalo o putu svetosti po uzoru na don Bosca. Potom je uslijedila sveta misa i klanjanje koje je predvodio prethodni studentski kapelan p. Arkadiusz Krasicki CSSp, a koncelebrirao je vlč. Mario Žigman, sadašnji studentski kapelan.
Pater Arek u svojoj je propovijedi iznijeo primjer Mojsija koji čije je lice, nakon susreta s Gospodinom Šatoru sastanka, bilo promijenjeno. Gospodinov je to poziv svima da i naredne godine zaranjaju u iskustvo susreta s njim iskorištavajući sva zajednička okupljanja i prilike. Ponajprije to treba biti susret s Gospodinom kroz osobnu molitvu po kojoj ćemo se približavati Bogu, naša će lica biti promijenjena, sjajit ćemo radošću i ljudi će to prepoznati. Također imat ćemo snage boriti se sa svojim grijesima i zlom uništavajući barem i mali problem koji može prerasti u nešto puno veće ako tome ne pristupimo ispravno. Krešimir Iljazović posvjedočio je o svom pozivu k svećeništvu dok je Zvonimir Žulj iznio svoja iskustva prolazeći duhovni program „Exitus“.
Po završetku svete mise uslijedilo je klanjanje pred Presvetim kojim smo ušli u Novu godinu moleći Gospodina da se proslavlja po svima nama, svemu što činimo i što ćemo činiti. Nakon čestitanja nastavljeno je druženje u župnoj dvorani.
A. Buzgo

Četvrtak, 3.01.2019.
Facebook Facebook
Share
Like

Povezani članci

Plava crta
25
lis
2020

Međureligijska molitva za mir

U organizaciji udruge Luč iz Berka, 17. listopada 2020. godine održana je molitva za mir…

Plava crta
18
lis
2020

Kreirana DUHOS aplikacija

Predragi, Ovim putem javljam radost koju izražavam zajedno sa svim studentima i njihovim darovima koje…

Plava crta
16
kol
2020

Bog traga za onim najdubljim u tebi – Mt 15, 21-28

Predragi, Koliko nam se puta dogodilo da je naša molitva ostala neuslišana? Kako smo se…

Plava crta
28
ožu
2020

Snaga križa

Draga mladosti, Promatrajući križ, ako mu pristupamo površno, ne možemo pronaći ništa što bi nas…

Plava crta
DUHOVNOST OSJEČKIH STUDENATA
crta
Misija DUHOS-a je unošenje oduševljenja zdrave kršćanske duhovnosti na Sveučilište J.J. Strossmayera, promičiću vjeru i znanje kao dvije komplementarne dimezije, te duhovnost u svim aspektima suvremenog studentskog i svakodnevnog života.