Plava crta
Četvrtak, 31.01.2019.

Facebook Facebook

Share
Like

U utorak 29.1.2019., ujedno i posljednjeg utorka u mjesecu, studenti su na početku ispitnog razdoblja slavili zajedničku svetu misu koju je predvodio studentski kapelan vlč. Mario Žigman.
Tumačeći evanđelje dana (Mk 3, 31-35) u kojem Isus pojašnjava tko su njegova braća i sestre vlč. Mario istaknuo je mogući razlog zbog kojeg su Marija i obitelj došli tražiti Isusa. Budući je Isus naviještao Božju logiku koja je u narodu bila osporavana jer je tražila osobnu promjenu života, ali i Isusov zanos kojim je govorio, pridonosilo je glasu kako je poludio. Uz to sve obitelj je također počela strahovati za svoj glas među ljudima i da možda tako ne treba nastaviti djelovati.
Situacija je to koja nam je i danas poznata iz našeg osobnog iskustva, iz naših obitelji u kojima nam je ponekad najteže biti svjedoci bojeći se osporavanja naših najbližih. Iako se može činiti kako Isus ne poštuje obitelj, on ju zapravo želi uzdignuti i ukazati na njezinu važnost. Prihvaćanjem Božje riječi bit ćemo spremni prihvatiti sve pogrde poradi Krista i činiti obiteljsko zajedništvo sa svima onima koji nastoje vršiti njegovu volju.
Po završetku mise uslijedio je blagoslov studenata i njihovih indeksa moleći od Gospodina ustrajnost u učenju i izvršavanju svojih obaveza kako bi svo stečeno znanje mogli darovati Crkvi i društvu.

Anamarija Buzgo

Četvrtak, 31.01.2019.
Facebook Facebook
Share
Like

Povezani članci

Plava crta
15
lip
2020

Misa zahvalnica za kraj akademske godine 2019./2020.

U nedjelju, 14. lipnja 2020. godine u osječkoj konkatedrali slavljena je svečana misa zahvalnica uz…

Plava crta
21
sij
2020

Gostovanje u emisiji Izvor istine

U nedjelju, 19. siječnja 2020.  u Teološkom uhu vjerske radijske emisije Izvor istine koja se…

Plava crta
14
lis
2019

Misa zaziva Duha Svetoga uz početak akademske godine

U nedjelju 13.listopada 2019. u osječkoj je konkatedrali slavljena Misa zaziva Duha Svetoga uz početak…

Plava crta
27
ožu
2019

Studentska misa i duhovni susret KMNL-a

U utorak, 26. ožujka u župnoj crkvi sv. Ćirila i Metoda u Osijeku u sklopu…

Plava crta
DUHOVNOST OSJEČKIH STUDENATA
crta
Misija DUHOS-a je unošenje oduševljenja zdrave kršćanske duhovnosti na Sveučilište J.J. Strossmayera, promičiću vjeru i znanje kao dvije komplementarne dimezije, te duhovnost u svim aspektima suvremenog studentskog i svakodnevnog života.