Misa i blagoslov studenata

by abuzgo

U utorak 29.1.2019., ujedno i posljednjeg utorka u mjesecu, studenti su na početku ispitnog razdoblja slavili zajedničku svetu misu koju je predvodio studentski kapelan vlč. Mario Žigman.
Tumačeći evanđelje dana (Mk 3, 31-35) u kojem Isus pojašnjava tko su njegova braća i sestre vlč. Mario istaknuo je mogući razlog zbog kojeg su Marija i obitelj došli tražiti Isusa. Budući je Isus naviještao Božju logiku koja je u narodu bila osporavana jer je tražila osobnu promjenu života, ali i Isusov zanos kojim je govorio, pridonosilo je glasu kako je poludio. Uz to sve obitelj je također počela strahovati za svoj glas među ljudima i da možda tako ne treba nastaviti djelovati.
Situacija je to koja nam je i danas poznata iz našeg osobnog iskustva, iz naših obitelji u kojima nam je ponekad najteže biti svjedoci bojeći se osporavanja naših najbližih. Iako se može činiti kako Isus ne poštuje obitelj, on ju zapravo želi uzdignuti i ukazati na njezinu važnost. Prihvaćanjem Božje riječi bit ćemo spremni prihvatiti sve pogrde poradi Krista i činiti obiteljsko zajedništvo sa svima onima koji nastoje vršiti njegovu volju.
Po završetku mise uslijedio je blagoslov studenata i njihovih indeksa moleći od Gospodina ustrajnost u učenju i izvršavanju svojih obaveza kako bi svo stečeno znanje mogli darovati Crkvi i društvu.

Anamarija Buzgo

Preporučeno