Plava crta
Četvrtak, 31.01.2019.

Facebook Facebook

Share
Like

U utorak 29.1.2019., ujedno i posljednjeg utorka u mjesecu, studenti su na početku ispitnog razdoblja slavili zajedničku svetu misu koju je predvodio studentski kapelan vlč. Mario Žigman.
Tumačeći evanđelje dana (Mk 3, 31-35) u kojem Isus pojašnjava tko su njegova braća i sestre vlč. Mario istaknuo je mogući razlog zbog kojeg su Marija i obitelj došli tražiti Isusa. Budući je Isus naviještao Božju logiku koja je u narodu bila osporavana jer je tražila osobnu promjenu života, ali i Isusov zanos kojim je govorio, pridonosilo je glasu kako je poludio. Uz to sve obitelj je također počela strahovati za svoj glas među ljudima i da možda tako ne treba nastaviti djelovati.
Situacija je to koja nam je i danas poznata iz našeg osobnog iskustva, iz naših obitelji u kojima nam je ponekad najteže biti svjedoci bojeći se osporavanja naših najbližih. Iako se može činiti kako Isus ne poštuje obitelj, on ju zapravo želi uzdignuti i ukazati na njezinu važnost. Prihvaćanjem Božje riječi bit ćemo spremni prihvatiti sve pogrde poradi Krista i činiti obiteljsko zajedništvo sa svima onima koji nastoje vršiti njegovu volju.
Po završetku mise uslijedio je blagoslov studenata i njihovih indeksa moleći od Gospodina ustrajnost u učenju i izvršavanju svojih obaveza kako bi svo stečeno znanje mogli darovati Crkvi i društvu.

Anamarija Buzgo

Četvrtak, 31.01.2019.
Facebook Facebook
Share
Like

Povezani članci

Plava crta
14
lis
2019

Misa zaziva Duha Svetoga uz početak akademske godine

U nedjelju 13.listopada 2019. u osječkoj je konkatedrali slavljena Misa zaziva Duha Svetoga uz početak…

Plava crta
27
ožu
2019

Studentska misa i duhovni susret KMNL-a

U utorak, 26. ožujka u župnoj crkvi sv. Ćirila i Metoda u Osijeku u sklopu…

Plava crta
2
ožu
2019

Prvi petak u ožujku

U petak 1.3.2019. na prvi petak u mjesecu slavili smo zajedničku svetu misu u našoj…

Plava crta
28
velj
2019

Studentska misa uoči korizme

U utorak 26.2.2019. u osječkoj župi sv. Ćirila i Metoda, vlč. Zlatko Hnatešin, koji je…

Plava crta
DUHOVNOST OSJEČKIH STUDENATA
crta
Misija DUHOS-a je unošenje oduševljenja zdrave kršćanske duhovnosti na Sveučilište J.J. Strossmayera, promičiću vjeru i znanje kao dvije komplementarne dimezije, te duhovnost u svim aspektima suvremenog studentskog i svakodnevnog života.