Online priprava “Prokušanost vaše vjere rađa postojanošću”

by abuzgo

Kroz vrijeme korizme dajemo Bogu svoje srce kako bi ga obrezao. No, što znači to obrezanje? Zašto je ono potrebno? Obrezivanjem uklanjamo ono trulo i nevaljalo, ono što ne donosi rod u našem životu. Tako je obrezivanje potrebno kako bi ono zdravo i dobro u nama moglo doći do izražaja te tako donijelo mnogostruk rod. O tome obrezivanju govorio nam je i naš Spasitelj koji je rekao da je Otac njegov vinogradar koji sječe onu lozu što ne donosi rod, a onu koja donosi rod čisti da više roda donese (usp. Iv 15,2).

Tako smo i ove korizme odlučili ponuditi „online“ korizmenu duhovnu pripravu za Uskrs kako bismo ono nevaljalo obrezali mačem Božje riječi i tako Uskrs dočekali sa više plodova koje ćemo nositi u svoj život i u život onih koje susrećemo.
Neka nam ova duhovna priprava bude blagoslovljena i plodna Božjim darovima i milostima. Ujedno koristim priliku kako bih se zahvalio braći svećenicima koji su sudjelovali u ovoj „online“ duhovnoj pripravi svojim razmatranjem kako bismo što bolje pripremili svoje srce za središte našega kršćanskoga života – Uskrs.

Duhovna priprava sastojat će se od uvodne molitve, razmatranja dnevnih čitanja, poticajnih pitanja i zaključne molitve koju su pripremali svećenici i đakoni naše nadbiskupije te nekolicina svećenika drugih biskupija.

Svakodnevno će se objavljivati na društvenim mrežama udruge Duhos Osijek, Ureda za pastoral mladih Đakovačko-osječke nadbiskupije te na nadbiskupijskoj stranici www.djos.hr.

Preporučeno