Zadnji susret ciklusa “Prava ljubav čeka”

by abuzgo

U utorak, 16. veljače 2021. u osječkoj Župi sv. Ćirila i Metoda završen je ciklus predavanja „Prava ljubav čeka“ temom „Ostarit ću čekajući pravog/pravu“. Vjeroučitelj Josip Matezović kroz životne je primjere, a iz bogatog iskustva, kako osobnog, tako i iz rada s mladima, posvjedočio kako Bog na čudesan način djeluje u životu svakog pojedinca. Bog doista ima plan za svakog od nas, a nerijetko se taj Njegov plan razlikuje od onoga što mi sami osmislimo i za čime tragamo. Tako je i po pitanju traganja za budućim suprugom i budućom suprugom.

Mladi imaju vlastite kriterije, žele upoznati nekoga i biti sretni, a Bog nas poziva da prije svega budemo sveti. Bili samci ili u vezi, pozvani smo moliti za našeg budućeg supruga ili suprugu. Vjeroučitelj Matezović na poseban je način istaknuo kako je svrha braka upravo da supružnici jedno drugom pomognu doći u Nebo i da onoga trenutka kad stupe u sakrament braka nose jedno drugo na tom putu. To je put žrtve i odricanja, ali je pun blagoslova.

Upravo zbog toga, osvrnuo se na svrhu življenja predbračne čistoće, a ona nije stići do braka, već do Neba, živeći ono čemu nas je sam Bog poučio. Mladi se danas, u ovom digitalnom vremenu, posebno suočavaju s izazovima u živoj komunikaciji i pristupu drugima, pa je vjeroučitelj Matezović posebno ohrabrio mlade da priđu jedni drugima i odvaže se upoznati. Neki susreti će biti lekcija, neki blagoslov, ali Bog sve vodi. Na kraju je uslijedilo klanjanje i zajednička molitva za čistoću, kao i blagoslov parova te svih prisutnih.

FOTOGALERIJA

Iva Jurčević

Preporučeno