Susret mladih s Milosrdnim sestrama sv. Križa

by abuzgo

U utorak 15.11.2022. u župi sv. Ćirila i Metoda održan je susret studenata i mladih sa Milosrdnim sestrama sv. Križa. Studentski kapelan vlč. Mario Žigman predvodio je molitvu i ukratko predstavio časne sestre i njihovu važnost u svijetu oko nas. Potom je sestra Doroteja Krešić, odgojiteljica kandidatica i postulantica održala predavanje na temu elementi razlučivanja oslanjajući se na kateheze pape Franje koji je u zadnjih nekoliko općih audijencija progovarao na tu temu. S. Doroteja istaknula je kako je razlučivanje vrlo važno kako bismo shvatili što se događa u nama, od osjećaja do ideja, za koje moramo razmatrati odakle dolaze, gdje me vode, do koje odluke me vode. Nakon toga pojasnila je ukratko najvažnije elemente razlučivanja, a to su molitva, poznavanje samih sebe, svojih želja, knjiga vlastitog života te duhovna suhoća.

Zatim je Ana Diktić, kandidatica Milosrdnih sestara sv. Križa svjedočila o svome obraćenju, kako je zahvaljujući nekim zacrtanim obiteljskim pravilima poput mjesečne ispovijedi i molitve uspjela ostati blizu Gospodina i kad ga je tražila na raznim svjetovnim stranama, a potom i istaknula kako je u susretu s Gospodinom u euharistijskom klanjanju dobivala poticaje na promjenu svog života što je polako i usvajala.

Potom je uslijedilo svjedočanstvo juniorke sestre Antonie Barišić Jaman. S. Antonio posvjedočila je koliko joj je u njezinom sazrijevanju značilo dolaziti na iste studentske susrete na kojima i sada svjedoči, koliko je izgradila odnos s Gospodinom, ali i polako otkrivala gdje ju Gospodin zove. U otkrivanju svog poziva istaknula je sakrament svete ispovijedi i susretanje s Gospodinom u molitvi, traženje njegove volje i snage za ono na što ju poziva. Iz života u redovničkoj zajednici istaknula je kako nastoji u svakom danu, unatoč svim poslovima, obavezama ili zajedničkim točkama u samostanu, zastati i potražiti Gospodina, ponekad i u nekom malom detalju, ali osvijestiti si da je on tu. Nakon svjedočanstva uslijedilo je klanjanje koje su predvodile Milosrdne sestre sv. Križa, a susret je animirao Duhos band. Nakon klanjanja mladi su imali priliku za sakrament svete ispovijedi i druženje i upoznavanje sestara.

FOTOGRAFIJE

Magdalena Žabić

Preporučeno