Plava crta
Srijeda, 15.11.2017.

Facebook Facebook

Share
Like

Svijet se trudi da te odvoji od Krista,  da te udalji, da trčiš za nečim što ti omogućava “sigurnost”, trudi se i neumorno nastoji  izbrisati prave vrijednosti. Bojim se da i uspijeva. Za Boga se ne pronalazi vrijeme, On je u ulozi joker ‘zovi’  prije ispita. Pa kad se netko razboli, onda opet kad ideš na razgovor za posao…Boga se stavlja na marginu, navečer prije spavanja, znak križa i već  toneš u san.   A On… On i dalje čeka, želi te, voli i dragocjen si u Njegovim očima. Blag je i strpljiv, njegova Ljubav ne prestaje, vječna je. A ja se sramim otvorit Novi zavjet na fakultetu da ne bi tkogod nešto krivo pomislio, sramim se izvadit krunicu u autobusu i zamolit za pomoć, sramim se pomoći i pružiti svoju ljubav onima od kojih ne mogu dobit ništa zauzvrat. Strah me što će reći svijet! Svijet? Mislim li na onaj svijet koji me izdao, koji mi je okrenuo leđa kad sam trebala ruku,  na onaj svijet koji mi nudi lažni sjaj. Da, baš na taj i takav svijet mislim.  Mene je i dalje briga što taj svijet misli! Jao meni! Gdje je nestao duh radosti? Gdje tražim svoju radost? Gdje je nestalo čuđenje i divljenje? Gdje se skrila moja vjera, zašto tek  titra kao plamen svijeće na vjetru? Zašto njezin  razbuktali plam ne zapali i srca mojih bližnjih?

Sjeti se samo koliko je gorušičino zrno, e kad bi moja vjera bila tolika. ” Bit će dobro, dat će Bog” prešlo mi je toliko puta preko usana. Zašto nije dolazilo iz srca? Zašto nisam slijedila Marijin primjer i prebirala u svom srcu sve te događaje?

Moje su misli bile daleko, srce je bilo kamenito tlo, slušala sam, ali nisam čula. Majčice, tvoje je srce ranila neopisiva bol kad si vidjela što su učinili Tvom jedinom Sinu. Oprosti Majko, oprosti, i ja sam bila tu, Boga sam izdala, nisam ni znala. Kajat se želim, oprati grijehe suzama vrelim. Jer gorak je okus grijeha, gorak je okus izdaje… I više od svega vrijedi kad dođeš do te spoznaje!

A.

Srijeda, 15.11.2017.
Facebook Facebook
Share
Like

Povezani članci

Plava crta
7
pro.
2017

Upravljaj mojim stazama

K cilju hitim, k nagradi višnjeg poziva Božjeg u Kristu Isusu. (Fil 3, 14)

Dosta ti je dosadašnjeg načina života? Ne vidiš smisao u ničemu i želiš se maknuti, ali ne znaš kamo?

Plava crta
24
stu.
2017

Borba sa strahom od poslodavca

Hvaljen Isus i Marija! Želim kratko posvjedočiti o studentskoj molitvi i vjeronauku utorkom te koliko…

Plava crta
22
lis.
2017

O strahu i geniju (Mt 22,15-21)

Možda imate u svojem životu loše učitelje, koji vam ništa ne mogu darovati. Zbog toga…

Plava crta
24
ruj.
2017

Spasi me!

I možda unatoč svim strahovima i sumnjama upravo danas trebamo zavapiti sve češće Isusu Gospodine…

Plava crta
DUHOVNOST OSJEČKIH STUDENATA
crta
Misija DUHOS-a je unošenje oduševljenja zdrave kršćanske duhovnosti na Sveučilište J.J. Strossmayera, promičiću vjeru i znanje kao dvije komplementarne dimezije, te duhovnost u svim aspektima suvremenog studentskog i svakodnevnog života.