Krenimo u pustinju preobraženja – korizma

by admin

Potakni se na molitvu i pusti da ona djeluje. Ako moliš redovito, sigurno ćeš pronaći korisne i poticajne tekstove za ustrajnost u molitvi i poboljšanje molitvenog iskustva.

Ako ne znaš moliti ili to ne uspijevaš činiti redovito, dopusti si naučiti kako i jednostavne iskrene riječi molitve npr. ujutro kad se ustaneš mogu potpuno transformirati tvoj život.
Nakon ustajanja se prekriži, pročitaj i primi barem jedan redak Biblije i izreci predanje Gospodinu: Bože, predajem današnji dan u Tvoje ruke, Tvojoj volji i ljubavi. Vodi me kroz današnji dan i unesi blagoslov u poslove koje činim, među ljude koje susrećem i u moje misli, djela i molitve. Zahvaljujem ti na novom danu punom prilika za djela ljubavi na koja me Ti nadahnjuješ. Po Kristu Gospodinu našemu, Amen.
To može trajati možda 3 minute, a ako imaš više iskustva možda ćeš svoju dnevnu molitvu „obaviti“ ujutro. U svakom slučaju, ustrajan budi. Vidjet ćeš kako i te 3 minute čine čudo za ostatak cijelog dana…
Oblikuj predanje kako ti želiš i osjećaš i pronađi odgovarajuću molitvu za početak dana, ali u tome je važno da se daš na raspolaganje Božjim čudima u tvom životu. Za početak, to je jako puno što možeš učiniti svaki novi dan u tvome životu. I nastavi dalje u svakodnevno nove stvari koje ti život poklanja.
Svakodnevno s Bogom u pustinji.
Svaki dan je dobar za susret s Gospodinom u pustinji. Ne trebaš je tražiti, nego samo dobro pogledaj oko sebe. Korizma poprima ime vremena milosti. Priprema nas za pobjedu. Pokušaj zakoračiti s Kristom u novi dan. Po krštenju pripadaš Njemu. I makar su se nakupile vode potopa, tako da ne vidiš ishod, kročiti ćeš po suhome. No, Bog očekuje suradnju. Kao što je Noa gradio korablju, gradi i ti svoju vjeru u susretu sa živim Bogom. Vode velike poplave izbrisale su grijeh ovoga svijeta. I krštenje te opralo tvojih grijeha, spašen si, jer si u Božjim rukama. A kada se čini da je pustinja kojom kročiš nemoguća za proći, znaj da je to mjesto i vrijeme milosti, na kojem je Bog vrlo blizak. Bog očekuje da sve teške situacije gledam očima vjere.
p. Arkadiusz Krasicki, CSSp

Preporučeno