Bogu je sve tvoje važno

by admin

Iz adventskoga dnevnika – 8. dan

Svi imamo aktivnosti, dužnosti i susrete koji su nam više dragi i ugodni. Imamo i one druge – koje baš i ne volimo, nisu ugodni i nastojimo ih izbjeći. No o čemu se god radilo, Gospodinu je sve naše jednako važno jer su sve naše životne situacije prilike za naše posvećenje. Bilo da nas uče zahvalnosti, ljubavi, požrtvovnosti, poniznosti, služenju, umjerenosti, skromnosti ili nizu drugih kreposti i vrlina – sve u životu prilika je da se zbližimo s Gospodinom.

Zaista postoji Netko, koji je najvažniji i najveći od svih, kome je sve tvoje važno. Razmije svaku tvoju poteškoću i kroz nju te provodi i pročišćuje. Razumije svaku tvoju radost i silno se raduje tvom osmijehu. I što god činili, Gospodinu možemo predati sve, jer Njemu je sve naše važno. Svaka mala aktivnost ili obveza koju moramo obaviti, a u njoj ne pronalazimo poseban smisao ili značaj, smisao ima u Gospodinu. Svaka i najmanja stvar u tvom životu, Njemu je važna. I učinjeno za Njega, sve poprima sasvim drukčiji smisao i važnost, a mi u sebi i svom životu otkrivamo duboki mir. Pronalazimo zahvalnost i pouzdanje kako sve ipak ima smisla, jer ima Netko kome je do svega našega zaista stalo…

Od danas sve čini s razmišljanjem kako je Njemu sve tvoje važno. I tako upoznaj jedan posve osobit način življenja, život u Ljubavi Božjoj. Sve tvoje neka bude u ljubavi! (usp. 1 Kor 16, 14)

S.D.|duhos.com

Preporučeno

Leave a Comment