Novi početak u zagrljaju Božjeg Milosrđa

by admin

Iz adventskog dnevnika – 9. dan

U svojoj beskrajnoj ljubavi Gospodin nam uvijek daje nove prilike i početke. Sjeti se početaka svog obraćenja, svojih ispovijedi, duhovnih obnova ili molitava na kojima si sudjelovala, draga dušo… To su samo male kapljice Božje ljubavi i dobrote. Pokušaj zamisliti koliko je tek Njegovo milosrđe, koje želi čitavom Božjem narodu!

Nije slučajno početak jubilarne godine milosrđa upravo na početku nove liturgijske godine, odnosno od blagdana Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije, Bogorodice i hrama Božjeg milosrđa, do svetkovine Krista Kralja, našeg Kralja Milosrđa. Opet nas Gospodin poziva na novi početak, na novi korak u našem obraćenju i prijateljevanju s Njim.  Zato nemoj bježati od svoje grešnosti i ništavnosti. Upravo takvima je namijenjeno svemoćno, svesilno i obilno dobro i sveto Božje milosrđe (kako nam to Gospodin poručuje preko sv. Faustine, tajnice Njegovog milosrđa i svoje bogate i presvete Crkve). Posvijesti si svoju slabost, da na tebe siđe Božja jakost. Koristimo ove nebeske darove ovdje na zemlji i ozbiljno se prihvatimo svetog posla rada na svom obraćenju i rada za spas drugih duša.

„… u Kristu nas sebi izabra prije postanka svijeta da budemo sveti i bez mane pred njim; u ljubavi nas predodredi za posinstvo, za sebe, po Isusu Kristu, dobrohotnošću svoje volje, na hvalu slave svoje milosti kojom nas zamilova u Ljubljenome.“ (usp. Ef 1,4-6)

Neka ti je Sveta godina milosrđa bogata plodovima Božjeg kraljevstva, za tebe i tvoje bližnje. A tvoje molitve neka vape za uranjanjem u Božje milosrđe, za tebe i sve veći broj duša, tvoje braće i sestara.

Bog Gospodina našega Isusa Krista, Otac Slave, dao ti Duha mudrosti i objave kojom ćeš ga spoznati; prosvijetlio ti oči srca da upoznaš koje li nade u pozivu njegovu, koje li bogate slave u baštini njegovoj među svetima… (usp. Ef 1,17-18)

S.D. | duhos.com

Preporučeno

Leave a Comment