Razmišljanje o dobroti i Božiću

by admin

Hvaljen Isus i Marija, sestro i brate!

Zašto si došao baš ovdje? Što ti to nedostaje na današnji dan? Nemiran si, dolaziš u kušnju, imaš napast, a želiš se riješiti svega toga?
Ovo sigurno zvuči kao neka reklama današnjice s TV-a, ali nije. Ovaj tekst je reklama za Krista, Sina Božjeg, Spasitelja! Jesi li čuo za njega? On dolazi.
Potraži Isusa!
Da bi mogao koračati u susret Kralju svih kraljeva, Gospodinu Isusu Kristu moraš obaviti još nešto. Nije teško. Ispitaj savjest i ISPOVIJEDI SE. Ne boj se. Otvori svoje srce i svoj život predaj njemu. Pripravi put  Gospodinu. Probudi se čovječe! Pođi na sv. misu i pripremi se za nju. Pročisti srce, izbaci nemir i sve što te koči da koračaš svjesno i spremno ususret Gospodinu. Kad je čisto srce, teret križa je lakši. Iskreno vjeruj, žudi i traži Spasitelja. Traži njegovu prisutnost – Emanuel – Bog s nama. Samo Bog može ispuniti naše srce. Svima je potrebna Božja ljubav. Slušaj glas Gospodinov u svom životu. Nisi sam, Bog obećava vjernost. Vrši volju Očevu. Manje sudi i ne pametuj. Više slušaj, zahvaljuj, ljubi i njegova prisutnost ispunit će te Duhom Svetim. Zahvali na ljubavi i dobroti koju ti samo on daruje. Uzdaj se u Isusa, ti si njegovo dijete i spašen si po njegovoj ljubavi. Ne budi „pun sebe“. Traži ga jer on liječi. Vjeruj i vidjet ćeš njegovu dobrotu. Žrtvuj se. Probudi dobrotu i ljubav u sebi. Slavi Ga! Povjeruj i raduj se. Djelima pokaži svoju ljubav i dobrotu drugima. Odlučno se bori protiv svojih mana i grijeha. Okruni se dobrotom. Neka Gospodin, koji je na dan krštenja u nama započeo djelo spasenja to djelo i dovrši. Predaj se Gospodinu. To je najmanje što možeš, a velike stvari započinju malim koracima. U dubini svoga srca vikni glasno: „Evo me! Isuse zapali srce moje jer ono što mi je jučer bilo nemoguće po tebi danas postaje moguće!“ Probaj i vjeruj. Blaženi što povjerovaše. Ustani, idi! Vjera te tvoja spasila! Zahvali mu i podijeli iskustvo sa svojim bližnjim. Jednaki ste, ti i tvoj bližnji. Zajedno putem pođite ususret Kralju. Budni budite i u svako doba molite. Zadaća je paziti da vam srca ne otežaju u proždrljivosti, pijanstvu i životnim brigama da vas ne zatekne iznenada dan otkupljenja.
Sestro i brate, što čekaš? Idi, ustani! Bog te voli, milosrdan je i čeka tvoj dolazak. Putem širi ljubav i dobrotu ovog Božića.

Svjetlana Bilić|duhos.com

Preporučeno

Leave a Comment