Koliko smo slobodni?

by admin

Što za nas uopće znači sloboda? Bog nam je dao slobodu izbora. No, jesmo li mi uistinu slobodni kada radimo što želimo? Osjećamo li ponekad kada radimo što želimo da ipak nismo slobodni i da nas nešto sputava?

Osjećamo se kao leptir kojemu je netko svezao užetom tijelo za kamen i krila su mu slobodna, ali zapravo ne leti u slobodi, nego stalno leti na istome mjestu jer ne može krenuti zbog težine kamena. Mi zapravo želimo poletjeti, ali ne možemo. Zašto je to tako? Bog nam je dao slobodu izbora, ali slobodu izbora između dobra i zla. Trebali bismo biti svjesni da kada biramo grijeh, biramo zlo, a to može imati određene loše posljedice za nas i za druge. Gospodin želi da budemo slobodni, ali da s njim uživamo tu slobodu i da o našim „slobodnim“ izborima odlučujemo s njim.

Možda ćemo i tada ponekad osjećati da nas nešto sputava i činit će nam se da nas Bog možda ograničava i da nam uskraćuje neke slobode, možda ćemo njega kriviti za svoje slobodne izbore. No, ako s njim biramo možda nekada nećemo moći dokučiti kuda nas naš slobodan izbor vodi, ali moći ćemo biti sigurni da nas Gospodin vodi u slobodu k vječnosti. Na zemlji imamo priliku krenuti tim putem. Nije li to zapravo prekrasno? Sloboda je s Gospodinom prekrasna kada znamo da nas, što god radili, njegova ruka vodi i da možemo o svemu s njim odlučiti.

Helena M.

Preporučeno

Leave a Comment