Plava crta
Četvrtak, 11.07.2019.

Facebook Facebook

Share
Like

“Koliko uspiješ izbaviti zatočenih duša, toliko ćeš zadobiti prijatelja u Nebu”.

Blažena Marija Eugenija de Smet, još kao dijete pomagala je dušama u Čistilištu, a jednom prigodom izjavila je svojim prijateljima: “Ako bi netko od naše mlade male braće i sestara bio zatvoren u zatvor u kojem je vatra, a mi bi trebali reći samo jednu riječ da ih iz tog mjesta muka oslobodimo, zar ne bi trebalo reći tu riječ? To je slučaj sa siromašnim dušama u Čistilištu. One se nalaze u plamenom zatvoru, mi ih možemo iz toga osloboditi, ali smo mi nemarni da to učinimo.”  Nemojmo više biti nemarni! Božja ljubav i milosrđe je ogromno, On se raduje kad se molimo za pokojne duše jer tada pokazujemo svoju nesebičnost, suosjećajnost i milost prema svojim bližnjima te time i ljubav prema Njemu samom. Isus je rekao: “Blago milosrdnima: oni će zadobiti milosrđe!” (Mt 5, 7) A samim time obećao nam nagradu: “Mjerom kojom mjerite, mjerit će vam se.” (Mt 7, 2). Budimo milosrdni! Duše u Čistilištu se još nazivaju i siromašne duše s razlogom, one same sebi ne mogu pomoći. Njihova mogućnost za dobra djela je bila na Zemlji, one sada trpe da bi se u potpunosti očistile od svojih grijeha (uključujući i one za koje su dobile oprost na ispovjedi) i žude za Božjom prisutnošću. Te duše stalno mole i trpe, ali nisu u mogućnosti moliti za sebe te zato žude za našom pomoći na Zemlji  da mi kroz molitvu, prikazivanje misa, posta, dobrih djela i žrtava,  Pričesti, pomažemo njima, a one će zauzvrat moliti za nas. Siromašne duše tada budu radosne i sa velikom zahvalnošću nas zagovaraju kod Gospodina. Sveta Katarina Bolonjska čije neraspadnuto tijelo počiva u crkvi klarisa u Bologni je izjavila: “Često sam morala dugo čekati da me uslišaju Sveti u Nebu, ali odmah sam postigla ono što sam molila po zagovoru duša u Čistilištu.” Drugom zgodom je rekla: “Ako sam htjela sigurno postići neku milost tada bi se obratila molbom dušama u Čistilištu da one tu stvar prenesu našem nebeskom Ocu i odmah sam osjetila da njihovom zagovoru imam zahvaliti na brzom uslišanju onog što sam molila.”  Razmišljaš li možda kako nemaš vremena za molitvu, Gospodin je mislio i na to te je rekao svetoj Gertrudi: “Jedna jedina riječ izrečena iz dubine srca ima veću moć i učinak za spasenje duša iz Čistilišta nego izgovaranje velikog broja psalama i molitava bez skrušenosti.”   Možemo primjetiti da je Isus svojim odabranim dušama govorio o Čistilištu, neke duše imale su milost od Boga doći na Zemlju i zamoliti odabrane Božje sluge da mole za njih. Mnogo je primjera o tome, a jedan od njih je da je Mariji Simmi došla u noći duša koja ju je tražila da se za nju izreknu tri svete mise i da će biti oslobođena.

Mnogo je svjedočanstava i molitava koje se mogu naći na internetu, jedna od stranica je i  ova na kojoj jako lijepo piše o samom Čistilištu, dušama, „Prijateljima duša u Čistilištu“ i sl.

I za kraj jedna strelovita molitva koju je sam Isus dao:

Vječni Oče, prikazujem Ti Predragocjenu Krv Tvoga Božanskoga Sina Isusa Krista- sjedinjenu sa svim svetim misama slavljenim danas širom svijeta, za sve svete duše u čistilištu, za grešnike u čitavoj Crkvi, za grešnike diljem svijeta i za one u našim obiteljima. Amen!

Po ovoj kratkoj strelovitoj molitvi Gospodin je obećao osloboditi tisuću duša u čistilištu, svaki put kad se izmoli ova molitva.

I ne zaboravite: Sv. Margareta Alacoq je gorljivo pomagala dušama u čistilištu. Jedanput je vidjela jednu dušu kako uzlazi u Nebo u svom sjaju. Molila je tu dušu da se moli za nas koji smo na zemlji. Duša joj je rekla da nezahvalnost još nikada nije unišla u nebo!

M.B

Četvrtak, 11.07.2019.
Facebook Facebook
Share
Like

Povezani članci

Plava crta
16
kol
2020

Bog traga za onim najdubljim u tebi – Mt 15, 21-28

Predragi, Koliko nam se puta dogodilo da je naša molitva ostala neuslišana? Kako smo se…

Plava crta
25
sij
2020

Zapisi iz volonterskog dnevnika

Iskreno, nisam imala volje za ići. Razmišljala sam o činjenici koju je spomenuo kapelan, a…

Plava crta
24
sij
2020

„Tko sam ne gori ljubavlju, ne može ljubavlju zapaliti drugoga”

Hladna studena večer podsjeća nas na zimsku idilu uz večernji ugođaj u dnevnoj sobi. Da…

Plava crta
23
sij
2020

Svjedočanstvo o Božjoj brizi

Hvaljen Isus! Moje ime je Kristina, imam 25 godina i odrasla sam u jednom malom…

Plava crta

Odgovori

DUHOVNOST OSJEČKIH STUDENATA
crta
Misija DUHOS-a je unošenje oduševljenja zdrave kršćanske duhovnosti na Sveučilište J.J. Strossmayera, promičiću vjeru i znanje kao dvije komplementarne dimezije, te duhovnost u svim aspektima suvremenog studentskog i svakodnevnog života.